Skip to content
https://get.wise.se/hubfs/pexels-steve-johnson-851117%20(1).jpg

”Att vara logistikdrottning är inte hållbart i längden”

Sales Only, Nordens största aktör inom säljrekrytering, drabbades hårt av pandemin. På kort tid tappade de en stor del av sina affärer och tvingades ställa om. Detta till trots blev 2020 ett av de mest lönsamma åren hittills, men det kostade på. – I slutet av 2021 kände jag att jag inte räckte till. Allt var viktigt och bråttom och jag hade svårt att sortera och började glömma saker, säger Jenny Berge, vd för Sales Only.
Blogg

Rekryteringsföretaget Sales Only som ingår i Wise Group har gjort en hisnande resa. En av nycklarna till framgången är att hela tiden ligga nära medarbetare och affär, menar Jenny Berge som är bolagets vd sedan 2018.
Vi har fyra ledord som vi jobbar efter: tydlighet, transparens, tillsammans och tillit. Vi arbetar med små medel och mycket storytelling ut mot marknaden vilket skapar förfrågningar och många leads, säger hon.

Bolagets eNPS ligger på 92 procent, ledarskapsindex på 96 och engagemangindex på 97 procent. Men allt har sitt pris och i slutet av 2021 blev signalerna allt tydligare. Jenny Berge kände sig mycket trött och hon räckte inte till.
Allt var viktigt och bråttom hela tiden, jag hade svårt att sortera, började glömma självklara saker och missade deadlines. Jag hade alldeles för mycket att göra och hade haft en hög belastning under lång tid, berättar hon.

Lösningen blev att anställa en Executive Assistant. Hon tog hjälp av systerbolaget Wise Professionals affärsområde The Pace som presenterade två kandidater. Valet föll på Andrea Svanberg och efter bara en vecka på plats märktes det stor skillnad.
Min vardag förändrades i ett slag. Andrea började med att ta tag i min mejl som var helt galen och skapade en struktur för både henne och mig. Hon blev snabbt min högra hand. Hon stöttar i allt administrativt arbete som att sätta agendan för våra ledningsgruppsmöten, föra protokoll, koordinera marknadsakviteter och ansvara för vissa leverantörer.

Det var en utmaning för Jenny Berge att släppa kontrollen i början, men det var viktigt att göra det och göra det snabbt. Resultatet lät inte vänta på sig. Den senaste medarbetarundersökningen visar på fortsatt starkt ledarskap men mer hållbart. Nu mår hon mycket bättre som människa.
I dag har jag lyxen att skapa tid för reflektion vilket är jätteviktigt i mitt yrke och i mitt ledaransvar, säger Jenny Berge.

Hon inser att hon borde ha tagit steget att anställa en Executive Assistant tidigare.
Det handlar ju om att jag ska sköta mitt uppdrag på rätt sätt och inte fastna i uppgifter som någon annan kan göra bättre. Jag vill rikta en uppmaning till alla som går i de här tankarna att gå till handling. Visst, det är en kostnad att anställa en Executive Assistant men det skapar så många möjligheter. Att var logistikdrottning är inte hållbart i längden, avslutar hon.