Skip to content
https://get.wise.se/hubfs/iStock-1193868460.jpg

Intervju med Lina Falk

Att vara konsult ger möjligheten att komma in på företag som man annars inte skulle ha fått in en fot på. En fördel är även att om man inte trivs på sitt uppdrag eller att det helt enkelt inte blev rätt, så hjälper vi till att hitta ett nytt uppdrag. ”Jag tycker det känns tryggt”, säger Lina som klivit in i två roller som konsult genom The Pace.
Case
Hur kom du i kontakt med The Pace?

Just vid det tillfället sökte jag många jobb och blev uppringd av The Pace, för jobbet på Tradera. Jag hade inte arbetat hos er tidigare men blev glatt överraskad efter kontakten med er. Det klickade med den kandidatansvariga (KA) jag träffade med en gång, hon är en fantastisk tjej. Jag blev verkligen imponerad av henne och hur proffsig hon var.

Denna gång, för jobbet hos ATEA, fick jag höra om den här tjänsten av en vän som tyckte att det skulle passa mig, och då var det faktiskt just The Pace som de tagit in som rekryteringsbyrå. Det kändes tryggt och bra och jag hörde av mig till min kontakt på The Pace och ville höra mer om rollen.

Hur har relationen/kontakten med The Pace fungerat?

Den har alltid fungerat bra. Jag blev, som sagt, väldigt imponerad av den KA som intervjuade mig. Frågorna hon ställde var verkligen ”spot on” och jag fick ett mycket professionellt intryck.

Jag har alltid haft en kontinuerlig kontakt med min konsultchef Marie och nu har jag en ny konsultchef som är minst lika underbar och professionell.

Alla på The Pace är väldigt goa, fast jag förväntade mig heller inget annat. Jag har även tipsat många vänner om The Pace då jag vet att de levererar kvalitet. Jag var även med i rekryteringsprocessen för min efterträdare, som The Pace levererade med bravur.

Beskriv hur det är att jobba som konsult på The Pace?

Att arbeta som konsult har både för- och nackdelar. Men att jobba just hos The Pace är bara positivt. Sen kanske jag haft väldigt tur. Min konsultchef (KC) har verkligen brytt sig på riktigt. Hon var intresserad av hur jag mådde och om jag var sjuk eller när jag var mammaledig ringde hon och kollade läget. Kontakten med min KC har alltid känns naturlig och nära. Jag har varit konsult på andra bolag med då har det varit helt annorlunda.

Min KC frågade ofta ”Vill du att jag gör något? Ska jag prata med någon?” Hon tog verkligen hand om mig, om alla konsulter tror jag. Verkligen. Det gjorde att jag kunde koppla av och koncentrera mig på jobbet. Jag har alltid känt mig som en i gänget hos The Pace. De har roliga konsultevent och man känner sig trygg som konsult hos dem.

Hur var din kontakt med din konsultchef (KC)? Har du varit konsult tidigare? Skiljer det sig mellan bolagen?

Det är stor skillnad. The Pace har bättre koll på läget än andra bolag och bryr sig på ett annat sätt.

På andra bolag var man mer en bricka i deras spel. The Pace är inspirerande. Min KC var väldigt mån om att det var utvecklande och inspirerande och det är något jag värdesätter högt. Vi har fortfarande kontakt och skulle jag vilja byta jobb i framtiden skulle jag höra av mig till The Pace direkt.

Vägen till anställning gick via inhyrning  och sen blev du anställd? Vad ser du för fördelar och nackdelar med det?

Jag har alltid känt mig som en i gänget på Tradera och så fortsatte det även när jag blev anställd. Det som var tråkigt var att jag förlorade den nära kontakten med The Pace och min KC. Men nu när jag åter igen kliver in i rollen som konsult så får jag ju tillbaka kontakten. Jag har 6 månader på mig att kliva in i den nya rollen och verkligen känna efter, för mig är det tryggare att i dessa månader vara konsult hos The Pace istället för att ha en provanställning i 6 månader. Om man inte trivs på sitt uppdrag eller att det helt enkelt inte blev rätt, så känns det bra att ha en KC som kan hjälpa en att hitta ett nytt uppdrag.

Vad skulle du vilja säga till andra som funderar på konsultrollen?

Jag tycker det känns tryggt. Det ger en möjlighet att komma in på företag som man annars inte skulle ha fått in en fot på. Man måste våga ta chansen, testa! Jag kände mig egentligen aldrig orolig utan tyckte att ta var värt att ta chansen. Gör man bra ifrån sig så kommer företaget inte att vilja släppa dig.  Jag kan dock förstå att man tvekar att säga upp sig från en fast tjänst, men för mig var det en satsning som verkligen gav avkastning. Att vara konsult är som en provanställning. Man får bra och tydlig information om hur konsultrollen fungerar och som konsult idag skickas man inte heller runt en massa, det har man kommit ifrån.

Skulle du kontakta Wise igen om du vill ha ett nytt jobb?

Ja, jag skulle kontakta min gamla KC först och fråga om råd. Diskutera vad som finns på marknaden och höra vad hon har för tankar och idéer.  Det är en extra bonus när du är konsult att du får den där extra professionella hjälpen. Hon har lättare att hitta jobb till mig än jag själv har eftersom hon har så många kontakter. Skulle jag söka jobb idag skulle jag definitivt kolla med henne först. Om man är sugen på nytt jobb är det smart att ringa The Pace först och kolla vad som ligger i loopen. På The Pace lär de alltid känna personen först och matchar person och företag med varandra.

Varför tror du att The Pace blir en framgångssaga *blink, blink?

På grund av deras gedigna kunskap. Och med dem menar jag just min KC, som är den jag känner. Hon har jobbat med det här så länge. Hon är proffsig. Hon ser personen och matchar jobb efter personen. Hon har det i fingerspetsarna och vet helt enkelt vilka hon ska välja.