Skip to content
https://get.wise.se/hubfs/iStock-480550498-1.jpg

Intervju med Susanne Bäck

Ett hyrköp betyder att rollen som konsult omvandlas till en fast tjänst på företaget om båda parter är nöjda med varandra. Så var fallet med Susanne och BillerudKorsnäs – när konsultrollen skulle omvandlas efter sex månader så var det kärlek från båda parter.
Case
Vägen till anställning gick via inhyrning och sen blev du anställd. Vad ser du för fördelar och nackdelar med det?

Fördelen är att både jag och företaget får gott om tid att lära känna varandra och båda kunde känna efter om vi trivdes ihop. Jag ser egentligen inga nackdelar. Jag tycker att det är en helt fantastisk väg att gå. Det är ett jättebra sätt att söka jobb och man får bra förmåner!

Nackdelen skulle kanske vara lite av ensamheten. Det här är ett företag med bra förmåner och man tar kanske inte del av dem som inhyrd konsult. Men The Pace har ju väldigt bra förmåner så jag upplevde inte att det var så jobbigt.

Vad skulle du vilja säga till andra som funderar på konsultrollen?

Jag skulle säga att det finns fler fördelar än nackdelar. Jag tror att man måste våga ta för sig. Man får en viss frihet och man kan säga ja eller nej till olika uppdrag. Det är imponerande att även efter att jag blev anställd hör min KC av sig och frågar hur det går, hon är fortfarande nyfiken och mån om att jag  mår bra! Det känns fint tycker jag.

Skulle du kontakta The Pace igen om du ville ha ett nytt jobb?

Absolut, definitivt. Speciellt eftersom det här blev så bra. Det jobb jag fick genom att vara konsult är verkligen jag. Det var så rätt. Här kan jag bli pensionär.

Vad tror du? Blir The Pace framgångshistoria *blinkblink?

Jag tror på den här känslan att man känner sig så trygg. De bryr sig så himla mycket om hur båda parter mår. Jag kände mig sedd och både hade och har stort förtroende för The Pace.